Стопкадър Нова ТвРоднините на починало момче продължават да търсят справедливост за

...
Стопкадър Нова ТвРоднините на починало момче продължават да търсят справедливост за
Коментари Харесай

Семейство търси справедливост за смъртта на детето си

Стопкадър Нова Тв

Роднините на починало момче не престават да търсят правдивост за гибелта на детето си.

Пет години по-късно семейство от Плевенско продължава да търси правдивост за гибелта на 14-годишното си дете, което умря след побой в учебно заведение.

Случаят е от град Славяново и завърши на правосъдна газа с условна неоправдателна присъда  за към този момент пълнолетния юноша. С днешната дата обаче, родителите на жертвата демонстрират за първи път видеозапис от деня, когато синът им умира в класната стая.

На фрагментите се вижда по какъв начин 14-годишният Радослав пада след два удара в главата на пода в класната стая. Вижда се и опита да бъда възроден от личния състав на учебното заведение. 

Бащата на жертвата - Бисер Димитров, продължава битката си за правдивост, макар че делото е завършило с присъда.

“Една година отнемане от независимост с три години изпитателен период и да се заплати кръвнина – обезщетение. Дoсега – безусловно нищо ”, сподели Димитров за присъдата. 

Случаят със гибелта на 14-годишният Радослав от град Славяново нашумя през месец май 2017 година.  

След сдърпване със съученика си Тонимир, Радослав  удря главата си и умира.

С днешна дата, показвайки записа, родителите на умрялото дете желаят да опровергаят тиражираната от управлението на учебното заведение версия за гибелта.

По думите на бащата на умрялото дете учителите са излъгали в съда. Там били споделили, че момчето е консумирало енергийна напитка, в резултат на която е получил епилепсия и сърдечен припадък.

Днес, учебното заведение в Славяново има различен шеф, който смята че тематиката е завършила.

“Колегите, които са били, нямат виновност за това което се е случило. Това е потвърдено в съда, аз по тази причина Ви споделих, че има способени органи ”, безапелационна е  Радостина Болнова – шеф на СУ „ Христо Ботев.

Не по този начин мислят родителите на умрелия Радослав. И приканват депутати да работят.

“Тези хора от Парламента дано да вършат по-добри Закони. Да вършат Закони, а не да драпат за заплати, че тази тъга е доста огромна ”, прикани бащата на умрялото момче. 

Въпреки, че за родната Темида въпросът е завършил фамилията на Радослав ще търси правата си Европейският съд по правата на индивида, тъй като времето не лекувало.

“Повече и по-голяма е болката, поради неналичието на правдивост. За тази болежка – няма хапче ”, споделя почерненият татко през сълзи. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР